Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
7:30 - 17:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Bezlepkové směsi na pečení
  3. Bezlepková směs lněná vl. 500g Nominal

Bezlepková směs lněná vl. 500g Nominal

Použité suroviny:Bezlepkový pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná mouka (4%), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl... celý popis
Dostupnost
Skladem
62 Kč
56 Kč
bez DPH
Číslo produktu:140038
EAN kód:8594010190308
Výrobce:NOMINAL CZ OBCHODNÍ, s.r.o.
  • Kompletní specifikace
  •  Bezlepková směs lněná vl. 500g Nominal
    Bezlepková směs lněná vl. 500g Nominal
    Skladem
    62 Kč
    56 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Použité suroviny:Bezlepkový pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná mouka (4%), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.Základní příprava:500g směs475 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domácí pekárně:Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.Postup pro pečení v běžné troubě:Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.Dalamánky:Z připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g válečky a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Před pečením lehce potřete vodou a posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli. Pečte při 200 °C asi 20 min.Podobně můžete upéct bulky, které před kynutím obalíte např. ve slunečnicových semínkách.Kostky:Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Lze je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.
Kde nás najdete

Bezlepková pekárna a prodejna Michalík

Nádražní 612/36
702 00 Moravská Ostrava
Nedaleko zastávky tramvaje Stodolní nebo zastívky trolejbusu Konzervatoř

Objednávky a dotazy 

+420 596 117 844 (po-pá 7:30 - 18:00)
bezlepkovaprodejna@bezlepkovaprodejna.cz

Sledujte nás na Facebooku

© Ladislav Michalík - bezlepková pekárna a prodejna Ostrava
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.