Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
7:30 - 17:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Bezlepkové směsi na pečení
  3. Bezlepková směs rustikální 500g Nominal

Bezlepková směs rustikální 500g Nominal

Složení: Pšeničný bezlepkový škrob, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo: guarová mouka, lněné semínko, sůl, chlebové koření.Základ... celý popis
Dostupnost
Skladem
62 Kč
56 Kč
bez DPH
Číslo produktu:140041
EAN kód:8594010190216
Výrobce:NOMINAL CZ OBCHODNÍ, s.r.o.
  • Kompletní specifikace
  • Bezlepková směs rustikální 500g Nominal
    Bezlepková směs rustikální 500g Nominal
    Skladem
    62 Kč
    56 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Složení: Pšeničný bezlepkový škrob, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo: guarová mouka, lněné semínko, sůl, chlebové koření.Základní příprava:500g směs440 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domácí pekárně:Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.Postup pro pečení v běžné troubě:Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Kde nás najdete

Bezlepková pekárna a prodejna Michalík

Nádražní 612/36
702 00 Moravská Ostrava
Nedaleko zastávky tramvaje Stodolní nebo zastívky trolejbusu Konzervatoř

Objednávky a dotazy 

+420 596 117 844 (po-pá 7:30 - 18:00)
bezlepkovaprodejna@bezlepkovaprodejna.cz

Sledujte nás na Facebooku

© Ladislav Michalík - bezlepková pekárna a prodejna Ostrava
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.