Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
7:30 - 17:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Bezlepkové směsi na pečení
  3. Bezlepková směs s chia 500g Nominal

Bezlepková směs s chia 500g Nominal

Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné ky... celý popis
Dostupnost
Skladem
64 Kč
58 Kč
bez DPH
Číslo produktu:100683
EAN kód:8594010190889
Výrobce:NOMINAL CZ OBCHODNÍ, s.r.o.
  • Kompletní specifikace
  •  Bezlepková směs s chia 500g Nominal
    Bezlepková směs s chia 500g Nominal
    Skladem
    64 Kč
    58 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba.SLožení: Pšeničný bezlepkový škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl.Základní příprava:500g směs500 ml(g) vody20 ml oleje15 g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45-50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nemělo být znovu promícháváno. Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci na povrchu praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme až zcela vychladne. Postup pro pečení v běžné troubě:Podle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min. 
Kde nás najdete

Bezlepková pekárna a prodejna Michalík

Nádražní 612/36
702 00 Moravská Ostrava
Nedaleko zastávky tramvaje Stodolní nebo zastívky trolejbusu Konzervatoř

Objednávky a dotazy 

+420 596 117 844 (po-pá 7:30 - 18:00)
bezlepkovaprodejna@bezlepkovaprodejna.cz

Sledujte nás na Facebooku

© Ladislav Michalík - bezlepková pekárna a prodejna Ostrava
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.